BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 21 November 2011

leGe Ase aTI....

aq x sangke die btol2 menyayangi aq ... maaf kerane abg melukai adek
skang adek daa buktikn yg adek btol2 menyayngi abg trime kasih..
Aq :
 Sampai mati pun engkau x kn ku lpaskn 
akn ku jaga seumur hidupku..

Adek:
ku ingin mendengar suara mu, 
nyanyikan lgulguku biler kau rindukn aq,
ku taw brat bgimu utk mlpaskn aq...

Aq:
haha main mesege mcm nk bwat karokay lak.. hehe...
kerna kamu wanita yg tlah ku pilih,
cuma kamu penjaga ati ini, 
kerna kamu wanita yg tlah ku pilih,
ku mohon jngn pergi...

Adek:
Didirimu aq menemukn yg mencintaiku yg menyanyangiku,
didirimu aq ketakutan kau biarkanku, 
kautinggalknku.. Hurmm..

Aq:
Ku akn menjagamu di bangun dan tidurmu,
di smua mimpi dan nyata muuu huuu..
Ku akn menjaga mu tuk hidup dn matiku,
 x ingin x ingin kau rapuhh

Adek:
hehe.. mliht dirimu ada senyum canda dn tawa
 yg membuat aq x ingin pergi darimu..

Aq:
Akn ku renang lautn yg berapi
 membuktikn kehebtnya cinta ini
tetapi jika kau meninggalkn aq 
trhiris ati ini, terguris jiwa ini menagis x berlagu..

Adek:
jngn pernah  kau kau sakiti aq lagi, 
cobalah utk lengkpi, 
ku ingin menjaga dirimu,
x akn pernah ku sakiti kamu
ku mohon temanilah aq 
jgn pernah rapuh d spanjng umurmu ..

Aq:
Meski kau selalu menyakiti aq 
ku coba bertahan 
walau sakit ati ini 
ku paksakan dan aq percaya 
suatu saat nnti kau pasti mengerti bawa cinta ku ini
 x kn mati...

ni semua perbualan aq akhirnye aq tau jugak kesungguhn die menyayagi aq... trime kasih adek ...
SaYanG KamU...

(^_^)

Wednesday, 16 November 2011

hArini aq menangIs... (i_i)

WAAAAhhhh..... daa lame x on9 sbb wifi problem.. tp kali ni sdah okay.... hahaha..
bru kejap tdi aq on9 aq tengok mcm2 cite diorng luahkn dkat Facebook waaa... sonok lak klow daa lame x on9 pastu ini ari on9 tngok bnyak cite...

Tp air mate aq menitis bile tengok profile seseorng ni.. die kate die sayang kt aq n then aq pon mule ase disayangi pade raye aritu aq mesege gan die smpai x ingat dunie hanye terase bagai indah belake... tp bile aq bace jew wall die ati aq hanco berkeping2 hmm mungkin kehadiran aq dlm idop die hnye sbagai abg angakat...
aq mengerti sukar bagi die untok melupekan orng tu... tp klow die sayang kn orng lain da semestinye ati die bebelah bahagi, aq takot satu ari die akn menagis lagi tp nk wat cmne die tetap gak syg at orng tuuu, tp klow satu ari nnti die n orng tu kembali da semestinye juge aq di tinggalkn n aq pon akn menangis lagi...
haii laaa nasib malang apew yg aq dapat ni sampai ati aq sering disakiti .

hmmm...
 adek abg ase lbey baik abng undur diri abg x nk nnti adek saket ati n abg pon x nk ati abg disakiti cukop abg ase smpai disini klow betol adek nk kembali dekat orng tu just troskn usehe tu.. patut laaa bile abg pandang muke adek pgi tdi abg ase somthing yg x kene rupe2nye btol jngkaan abg...
aq biarkn kau pergi dn troslah kembali kesisi orng yg kau sayangi,
biar lah aq disini membawe diri dn menyimpan luke yg amat mendalami, 
Hati aq sdah cukop disakiti biarlah aq SEPI begini   

MeNAngIs lAGi aq sUdahnye....

(i_i)

(16.12.2011)     

                            
                                     SEpI

Sunday, 6 November 2011

BErkat HaRi RAyE AIdiLADha... DaLam IDoP aq...

AlHamDulillah...
sempena hari raye aidiladha nii aq dpat ase tenang n tak dew lagi kekacauwan dlam diri aq..
aq dapat gembire bersame kluarge n x dew masalah langsong yg aq hadapi...

yg pling penting skali senyuman di mulut ahli kluarge aq tersemat di bibir.. aq paling suke klow aq dapat jalani hari2 mcm ni slalu..

Di pagi raye aidiladha aq, abg aq, n ayah aq, pegi menunaikn solat sunat adiladha.. wagi-wagiyan dipakai sehingga menusuk hidong sesiape yg dekat dengan kami (cehh padahal pkai minyak wagi sikit jew pon)
hahahaha....

mase upecare korban di jalankn pada jam 10.00pgi... ayah aq pegi dahulu ke masjid kerane kelengkapan ayah aq sdah pon tersedie, tp aq sebok dengn mengasah parang n pisau.. kemudian sewaktu aq ingin susul mengikuti ayah aq adek aq meronta2 ingin ikot skali pegi ke masjid.., aq takot nk bwak adek aq sbb klow aq n ayah aq tengah sebok melapah lembu siape nk tengok2 kn die.. hmmm tp printah dri mak aq terpakselah aq bwak...

sewaktu aq tibe di masjid aq lihat 4 ekor lembu yg telah pon di ikat n tengah menunggu mase jew nk di sembelih.. seekor lagi nii garang gilee sapew dekat compem kene tandok... tp dengn usehe orng2 masjid n aq lmbu tu dpt di tumpaskn... hahaha...

adek aq ketawe bile lihat lembu2 tu kene ikat tp lpas tuu bile time orng sembelih jew lembu tuu adek aq menangis ketakutan kerane melihat darah yg banyak memancut sehinge terkene kt bju aq.. pas jew aq lapah sedikit lmbu tu adek aq mohon kat aq sroh aq hantarnye pulang.. hissshhh mule2 nk ikot nagis2 pastu nk blek plak nangis2.. hmmmm

pas jew aq blik aq ase mls lak nk pgi smule... pas aq mandi bdan ase lemah sangat tp skali dapat jew aq baring tros aq tertidooo... tp aq tido x smpai satu jam... aq daa kene bangon sbb sedare aq dtng.. x elok laa klow sedare dtng kite dok kurung jew dlm blik....

pling aq suke skali mlm tuuu... aq dapat SMS dri ADEK ANGKAT aq n EX aq.., aq senyum kerane hubungn aq n ADEK ANGKAT aq mkin erat... dan hubungan aq dngan EX aq sdah pon menjadi kwan seperti biase.., dah x dew gado2 dah, walaupon hubungn aq n EX aq hanye sebagai kawan tp aq eppy dpt berbaik smule... inilah dikatekn berkat n rezeki aq di aidiladha ini... alhamdulillah...

sENyuMaN di ARi raYE aIDilADHA

(^_^)

sLAMAt ari RAye adILADha mAAf ZaHIR daN bATin
6/11/2011

DI tulis pade
(7/11/2011)

                                                                                HASIFF SEPI.. =)

Wednesday, 2 November 2011

BUKA HATI MU...


aku tlah lelah mengikuti semua langkah kakimu 
dan berharap bisa memilikimu 
berbagai cara telah aku lakukan untuk hidupmu      
hingga aku mengorbankan hidupku 

[chorus] 
Buka hatimu ... 
Bukalah sedikit untukku 
Sehingga diriku bisa memilikimu 
berbagai cara telah aku lakukan untuk hidupmu 
hingga aku mengorbankan hidupku 

Betapa sakitnya 
Betapa perihnya hatiku 
Selalu dirimu, Tak menganggapku ada 
Betapa sakitnya            
Betapa perihnya hatiku 
Selalu dirimu, Tak menganggapku ada 


Buka hatimu ... 

Bukalah sedikit untukku 
Sehingga diriku bisa memilikimu 
Betapa sakitnya 
Betapa perihnya hatiku 
Selalu dirimu, Tak menganggapku ada 

suke lagu nii....
mcm adew kene mengene dngan idop aq
skang nipon aq maseh menungu seseorng itu membuke hatinye untok terime aq spenohnye...
tp kenpe aq ase sdey sangat2...
knpew mcm berat sngat orng nk terime aq ni..??
hmmmmm...
itu yg menjadi tnde tnye kat aq skang ...