BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 12 December 2011

hmmmm...
tamat da hubungan aq n die...

hancor ati ini tak teperi...  

nk wat cmne da x dew jodo... 
hmmm...

klow aq menagis sampai kluar air mate darah skali pon  mcm gmba at atas nie hmm x dew gune daaaa...
mungkin die pergi tinggalkn aq sbb die daa adew orng lain yg smestinye die sangat sayang n lebih sayang dari aq smapai aq di tinggal mcm nie.. 

aq redo jew apew yg belaku...

da lumrah idop pertemuan mesti adew perpisahan..
(i_i)

sElaMat tiNgGal PadA KenaNggaN 
SelAmaT tiNGgal PaDa Igauwan 
TeRiMa KaSiH Aq UcaPkn Untuk PErciNtaaN 
iNi


^
^
^
^
^
sEpi
nak NanGis pon xbley daaa..

MenGaLir AiR MaTa Ku meNeMani Mlm Sepi ku KUrIndu SaaT bersamaMu SuKarNya unTuk ku melupakn muuuuu......

Bye LiTle SwEet .. WilL Miss YOU 
sye x kn membenci awak atau pon berdendam...
sy arap litle swEeT pon xkn membenci sye..
 bye..

<3
<3
<3
<3
................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.................,,,,,,,,,,,,,,,,..............,,,,,,,,,,,,,.................,,,,,,,,,,,,,,,,................,,,,,,,,,,.......

Wednesday, 7 December 2011

TeNTaNG aKu, KaU, DaN Dia..

selayaknya engkau tahu betapa ku mencintaimu
kau terangkanku dari mimpi burukku
selayaknya kau mengerti betapa engkau ku kagumi
kau telah tinggal di dalam palung hati
betapa hancur hatiku melihat engkau bersamanya
namun ku mencoba tuk tegar menghadapinya
jangan kau menangis lagi tak sanggup aku melihatnya
sekarang kau pilih diriku atau dirinya
kau tuliskan cerita tentang engkau dan dia
yg membuat hatiku semakin terluka
sudah usai sudah cerita engkau dan aku
ku anggap sebagai bingkisan kalbu
ku tulis cerita tentang aku dan dia
sehingga membuatmu terluka
sudah usai sudah, jangan menangis lagi
kurasa sampailah di sini
(i_i)

Monday, 21 November 2011

leGe Ase aTI....

aq x sangke die btol2 menyayangi aq ... maaf kerane abg melukai adek
skang adek daa buktikn yg adek btol2 menyayngi abg trime kasih..
Aq :
 Sampai mati pun engkau x kn ku lpaskn 
akn ku jaga seumur hidupku..

Adek:
ku ingin mendengar suara mu, 
nyanyikan lgulguku biler kau rindukn aq,
ku taw brat bgimu utk mlpaskn aq...

Aq:
haha main mesege mcm nk bwat karokay lak.. hehe...
kerna kamu wanita yg tlah ku pilih,
cuma kamu penjaga ati ini, 
kerna kamu wanita yg tlah ku pilih,
ku mohon jngn pergi...

Adek:
Didirimu aq menemukn yg mencintaiku yg menyanyangiku,
didirimu aq ketakutan kau biarkanku, 
kautinggalknku.. Hurmm..

Aq:
Ku akn menjagamu di bangun dan tidurmu,
di smua mimpi dan nyata muuu huuu..
Ku akn menjaga mu tuk hidup dn matiku,
 x ingin x ingin kau rapuhh

Adek:
hehe.. mliht dirimu ada senyum canda dn tawa
 yg membuat aq x ingin pergi darimu..

Aq:
Akn ku renang lautn yg berapi
 membuktikn kehebtnya cinta ini
tetapi jika kau meninggalkn aq 
trhiris ati ini, terguris jiwa ini menagis x berlagu..

Adek:
jngn pernah  kau kau sakiti aq lagi, 
cobalah utk lengkpi, 
ku ingin menjaga dirimu,
x akn pernah ku sakiti kamu
ku mohon temanilah aq 
jgn pernah rapuh d spanjng umurmu ..

Aq:
Meski kau selalu menyakiti aq 
ku coba bertahan 
walau sakit ati ini 
ku paksakan dan aq percaya 
suatu saat nnti kau pasti mengerti bawa cinta ku ini
 x kn mati...

ni semua perbualan aq akhirnye aq tau jugak kesungguhn die menyayagi aq... trime kasih adek ...
SaYanG KamU...

(^_^)

Wednesday, 16 November 2011

hArini aq menangIs... (i_i)

WAAAAhhhh..... daa lame x on9 sbb wifi problem.. tp kali ni sdah okay.... hahaha..
bru kejap tdi aq on9 aq tengok mcm2 cite diorng luahkn dkat Facebook waaa... sonok lak klow daa lame x on9 pastu ini ari on9 tngok bnyak cite...

Tp air mate aq menitis bile tengok profile seseorng ni.. die kate die sayang kt aq n then aq pon mule ase disayangi pade raye aritu aq mesege gan die smpai x ingat dunie hanye terase bagai indah belake... tp bile aq bace jew wall die ati aq hanco berkeping2 hmm mungkin kehadiran aq dlm idop die hnye sbagai abg angakat...
aq mengerti sukar bagi die untok melupekan orng tu... tp klow die sayang kn orng lain da semestinye ati die bebelah bahagi, aq takot satu ari die akn menagis lagi tp nk wat cmne die tetap gak syg at orng tuuu, tp klow satu ari nnti die n orng tu kembali da semestinye juge aq di tinggalkn n aq pon akn menangis lagi...
haii laaa nasib malang apew yg aq dapat ni sampai ati aq sering disakiti .

hmmm...
 adek abg ase lbey baik abng undur diri abg x nk nnti adek saket ati n abg pon x nk ati abg disakiti cukop abg ase smpai disini klow betol adek nk kembali dekat orng tu just troskn usehe tu.. patut laaa bile abg pandang muke adek pgi tdi abg ase somthing yg x kene rupe2nye btol jngkaan abg...
aq biarkn kau pergi dn troslah kembali kesisi orng yg kau sayangi,
biar lah aq disini membawe diri dn menyimpan luke yg amat mendalami, 
Hati aq sdah cukop disakiti biarlah aq SEPI begini   

MeNAngIs lAGi aq sUdahnye....

(i_i)

(16.12.2011)     

                            
                                     SEpI

Sunday, 6 November 2011

BErkat HaRi RAyE AIdiLADha... DaLam IDoP aq...

AlHamDulillah...
sempena hari raye aidiladha nii aq dpat ase tenang n tak dew lagi kekacauwan dlam diri aq..
aq dapat gembire bersame kluarge n x dew masalah langsong yg aq hadapi...

yg pling penting skali senyuman di mulut ahli kluarge aq tersemat di bibir.. aq paling suke klow aq dapat jalani hari2 mcm ni slalu..

Di pagi raye aidiladha aq, abg aq, n ayah aq, pegi menunaikn solat sunat adiladha.. wagi-wagiyan dipakai sehingga menusuk hidong sesiape yg dekat dengan kami (cehh padahal pkai minyak wagi sikit jew pon)
hahahaha....

mase upecare korban di jalankn pada jam 10.00pgi... ayah aq pegi dahulu ke masjid kerane kelengkapan ayah aq sdah pon tersedie, tp aq sebok dengn mengasah parang n pisau.. kemudian sewaktu aq ingin susul mengikuti ayah aq adek aq meronta2 ingin ikot skali pegi ke masjid.., aq takot nk bwak adek aq sbb klow aq n ayah aq tengah sebok melapah lembu siape nk tengok2 kn die.. hmmm tp printah dri mak aq terpakselah aq bwak...

sewaktu aq tibe di masjid aq lihat 4 ekor lembu yg telah pon di ikat n tengah menunggu mase jew nk di sembelih.. seekor lagi nii garang gilee sapew dekat compem kene tandok... tp dengn usehe orng2 masjid n aq lmbu tu dpt di tumpaskn... hahaha...

adek aq ketawe bile lihat lembu2 tu kene ikat tp lpas tuu bile time orng sembelih jew lembu tuu adek aq menangis ketakutan kerane melihat darah yg banyak memancut sehinge terkene kt bju aq.. pas jew aq lapah sedikit lmbu tu adek aq mohon kat aq sroh aq hantarnye pulang.. hissshhh mule2 nk ikot nagis2 pastu nk blek plak nangis2.. hmmmm

pas jew aq blik aq ase mls lak nk pgi smule... pas aq mandi bdan ase lemah sangat tp skali dapat jew aq baring tros aq tertidooo... tp aq tido x smpai satu jam... aq daa kene bangon sbb sedare aq dtng.. x elok laa klow sedare dtng kite dok kurung jew dlm blik....

pling aq suke skali mlm tuuu... aq dapat SMS dri ADEK ANGKAT aq n EX aq.., aq senyum kerane hubungn aq n ADEK ANGKAT aq mkin erat... dan hubungan aq dngan EX aq sdah pon menjadi kwan seperti biase.., dah x dew gado2 dah, walaupon hubungn aq n EX aq hanye sebagai kawan tp aq eppy dpt berbaik smule... inilah dikatekn berkat n rezeki aq di aidiladha ini... alhamdulillah...

sENyuMaN di ARi raYE aIDilADHA

(^_^)

sLAMAt ari RAye adILADha mAAf ZaHIR daN bATin
6/11/2011

DI tulis pade
(7/11/2011)

                                                                                HASIFF SEPI.. =)

Wednesday, 2 November 2011

BUKA HATI MU...


aku tlah lelah mengikuti semua langkah kakimu 
dan berharap bisa memilikimu 
berbagai cara telah aku lakukan untuk hidupmu      
hingga aku mengorbankan hidupku 

[chorus] 
Buka hatimu ... 
Bukalah sedikit untukku 
Sehingga diriku bisa memilikimu 
berbagai cara telah aku lakukan untuk hidupmu 
hingga aku mengorbankan hidupku 

Betapa sakitnya 
Betapa perihnya hatiku 
Selalu dirimu, Tak menganggapku ada 
Betapa sakitnya            
Betapa perihnya hatiku 
Selalu dirimu, Tak menganggapku ada 


Buka hatimu ... 

Bukalah sedikit untukku 
Sehingga diriku bisa memilikimu 
Betapa sakitnya 
Betapa perihnya hatiku 
Selalu dirimu, Tak menganggapku ada 

suke lagu nii....
mcm adew kene mengene dngan idop aq
skang nipon aq maseh menungu seseorng itu membuke hatinye untok terime aq spenohnye...
tp kenpe aq ase sdey sangat2...
knpew mcm berat sngat orng nk terime aq ni..??
hmmmmm...
itu yg menjadi tnde tnye kat aq skang ...

Friday, 28 October 2011

KINI AKU SEPI KEMBALI....

Bende yg sama aq daa jangke mesti smue orng yg aq sayang akn tinggalkan aq...
first my cauple n then adek angkat aq...
hmmmm...
ati aq sedih sangat2..

Tapi aq still adew kluarge yg sentiase mewarnai hari2 gelap aq...

hmmm... aq sentiase di lande sepi...
dalam satu taun nii... aq sering disakiti oleh insan yg begelar perempuan..
pasni maybe x dew lagi kepercayaan terhadap mereke2 yg terbabit..

aq mungkin seorng lelaki yg singgah dihati perempuan hanye untok sementare...
mungkin mereke anggap aq ni stok pkai buang jew kot...
hmmm..

aq daa x nak amik tau pasal sesiapew daaa..
aq daa malas nk amik port...

lpas nie aq arap mereke2 niii iaitu
FATIN ROSESYAFIKA,
ZUE,
akn tros bahagie.... pasni anggap jew kite x penah kenal antare satu same lain...

Dan aq paling x sangke kawan baik aq sendiri AMINUDIN sanggop tikam aq dari blakang ...
xkn disebabkn pompuan ko nk brantakkan persahabatan kite..???
aq paling x suke btol laaa... orng kutok aq dri blakang paling aq benci btol laaa....
aq btol2 x sangke..
klow ko ase ko besalah ko dtng minx maap kt aq ...
klow ko ase ko tu benar, aq ase pasni jngan panggil agi arr name aq acip...
and jangn arap aq akn kenal ko daaa....

mcm2 aq alami taun ni...
pengalaman yg aq alami taun ini dapat mendewasekn agi idop aq n dapat mematangkn pikiran aq...
apew pon ini lah takdir yg aq btol2 alami...

(-_-)
28/10/2011

Tuesday, 25 October 2011

KAWALAN DIRI....

huuuuu....
pasni aq kene kwal diri aq..
aq kene kawal pandangan aq..
aq kene kawala tingkahlaku aq..
yg paling penting baran kene simpan jngan kluarkn, sabar sepenuhnye dlam2 ingat allah n ingat kluarge..

pasni tercetuslah ujian-ujian yg bakal aq hadapi..
ujian petame aq dah lulos smalam(25/10/2011_SELASE) pasni hidop aq akn penoh dengan cabaran yg lebih mencabar dari sbelom ni..

aq harap ujian-ujian yg bakal aq hadapi ini aq bejalan dngan lancar dan akn bejaye dengan cemerlang..
harap-harap takdew ganguan yg bole mengakibatkn kegagalan dalam ujian aq..

tujuan aq lalui smua ini adalah bertujuan untok mendisiplinkan diri aq dn mengubah nasib serta menjauhkan diri dari segale mara bahaye yg akn menimpe..
smoge aq dapat melindungi kluarge aq dari segale-gale kejahatan.

terime kasih all otai2 silat ..
silelah beri tunjok ajar kepadew sye
klow salah tolong tegorkn ..
hehehe...

(^_^)


(26/10/2011)
RABU










Sunday, 23 October 2011

SELAMAT TINGGAL SMUe....

lagi dan lagi aq di tinggalkn lpas nie aq x akn percaye agi insan yg begelar perempuan...
hari demi hari aq sering dapat kesakitan lpas nie aq xkn kenal lagi orng yg kedue tuu....
walupon dapat singgah di hati aq sementare.. aq dapat ase ketenangan yg sekelip mate hilang begitu sajew....
apew salah aq apew dose aq sampai aq sering di sakiti mcm nie...????

saketnye hati iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...................

Saturday, 22 October 2011

Ati aq resah....

ati aq ase takot sangat2 sbb adek angkat aq sdah mule bebelah bahagi aq ase takot gilee laaa...
krane ati aq sdah serik ditinggalkn..

die kate kt aq yg die masih sayang kt abg angkat die yg dlu ..
die kate xdew orng yg dapt gntikn abg angkt die...

aq mule resah sbb die berkate begitu... (i_i)
mungkin pas nie die plak akn tinggalkn aq..

memang btol apew yg aq rasekn, HARI DEMI HARI AQ ALAMI SMAKIN X MEMBAHAGIEKN AQ..

skang aq hanye inginkn kputusan dri mulot die sendiri...

(23.10.2011)

Thursday, 20 October 2011

teguris jiwa ini...!!!

padew awal nye hati aq sudah dapt rase ketenagan dn aq dpt lupekn die..
tp knpe tibe2 die muncol..????
die menyatekn ingin berbaik semule dengan aq...
tp aq btol2 ase maraa..
sbb aq sdah ase tenang dn ase damai
tp die muncol aq kate kt die...
Sdah puahkah ko luke kn ati aq
Sdah puaskah ko permainkn aq
Sdah 2 kali ko bwat aq mcm ni...
LPas ni apew lgi yg ko nk...????

Tp knpe sidie tibe2 menyalahkn aq..??
aq x paam apew yg aq daa bwat
die kate aq bnyak saketkn ati die tp aq x penah pon saket kn ati die malah aq snggop berkorban apew sajew tok die aq cube sdaye upaye aq tok bahagiekn die..
tp die kate aq bnyak sketkn ati die....

hmmmm....aq btol2 x paam...
klow btol aq bwat salah ketekn ape ksilapan aq tu...
smoge aq dpt perbaiki setiap kesilapan tersebot
skang si die membenci aq...
dan aq still tetanye tnye...

hari demi hari kegembiraan aq makin lame makin pudar ...

nasib baik aq mempunyai sorang lagi insan iaitu insan yg brau adew di hati aq...
smoge die berkekalan dengan aq..
n harap2 x jdik mcm sidie......

(21.10.2011)

Monday, 17 October 2011

Aq sayang kn die....

hari yg petame aq dengar perkatan sayang... dari mulutnye
aq sangop mengambil risiko untok buat segale-galenye tok die aq bahaye kn nyawe kedue aq iaitu gita aq
hari yg petame masing2 gembire and senyuman di bibir aq tros melebar sehinga lah ke hari yg kedue...hari yg penoh kesedihan bagi aq....

di hari kedue aq mendengar perkataan putos dari bibir die sendiri juge aq pon tekejot gile laaaa.....
aq cube simpan aq punye baran sbb aq risau aq x dpt kawal baran aq nnti... msok ari nie daa masok ari yg ke-4 dan tngan aq masih lagi bengkak...

aq btol2 sayang kan die...

aq x dpt lupe kn die setiap kali ape saje yg aq lakukn...
setiap detik engkau yg datang menghantui aq...

aq cube tok lupe kn die aq cube buang die jauh-jauh dari sudut kamar hati aq tapi knape aq x boleh...????

but..
nasib baik laaa... adew orng tolong memberi kn kate-kate semangat dekat aq
iaitu...
kwan2 and the best skali Tini n amin Bo...

yg aq x stuju satu jew suke2 ati ko jew yea tini Cilok gamba aq pastu letak plak dlm blog ko
hiiiiiissssshhhh.....

aq akn tros cube dn cube dn cube dn cube dn cube untok lupekn die dri idop aq....

Thank's all my fwend
for give me our motivated..
(^_^)

(17.10.2011)

Wednesday, 12 October 2011

Pengorbanan yang sia-sia.... (-_-)

semua aq lkukn krne dirimu tapi segale pengorbanan aq sie2 ...
aq x tau kenape die hadir dlm hidop aq.. die hadir smate-mate nk menghancurkn lagi ati aq...
die menyatakn untok iklas setia dengan aq tp...
skang di mane keiklasan tersebot di mane luahan kate2 tersebot
semunye tipu belake....
memang celake btol laaaaaa...

apew pon hidop aq mesti aq tros kn dn harus menjayeknnye same adew di dunia mahupon akhirat
lpas ni...
aq x kn kenal die aq x kn amik tau pasl die agi...
aq akn buang die jauh dari idop aq bwat slame-lamenye...
harapan aq agar die tidak lagi muncul di hati aq dn di hadapan aq...

di karang ole saye sendiri...
Muhammad Zul Hasif B. Hashem
a.k.a
Hasif Sepi
inilah kisah yg aq alami tdi
13October 2011

umpama kisah dongeng
CINTA MONYET

(-_-)

Tuesday, 11 October 2011

ankara sapew..????

argghhhhhh..... tension aq dibuatnye...
sapelak fitnah aq ni...??? kate aq adew awex lain lak... hish... aq dapat sapew fitnah aq tu memang pecah mu die ... x pasal2 aq gado dngan atin.... x pasal2 dapat gelaran curang...
sapew budak yg bername atikah RK siape...??? yasmin memang awek lame aq tapi aq daaa lame break gan die sbolom raye aritu agi...... mengape orng buat aq macam ni apew salah aq ..??? aq x penah kacau pon idop orng lain tapi kenape orng kacau idop aq...???? hari demi hari pelbagai masalah aq dapat ...... aq ase memang orng x bole tngok aq senang kot sebab 2 jadi mcm ni.......

Monday, 10 October 2011

kenape...????

kenape hati aq sering di sakiti ....??? apew salah aq kenape ..???
cinta..?? hah apew itu cinta klow pasangan tidak pernah mengambil berat tentang perasaan antare satu sama lain..
hari ni... aq dah abih PMR.. bebas buat sementare... hah..
malam ni aq dapat mesege dari seseorng yg aq baru dapat rasekn die sirios dengan aq...
tapi kenape die sakitkn ati aq..??? die buat ati aq ase x menentu..
die boleh kate yg die tngah main mesege dngan laki lain hish... geram aq
da lah dengan bdak klas yg aq enti ...cibai betol ... apew pendapat korng semue..???
sedih aq ase... hidop sering di sakoti.... (-_-) arrrrggghhhhhhhhhh..... ingat abis pekse nk enjoy tp lagi rungsing di buatnye....

Friday, 7 October 2011

cinta terlarang

cinta dengarkanlah ku ingin mendengar suaramu
nyanyikan lagu-laguku bila kau rindukan aku
cinta relakanlah akhiri cerita tentang kita
ku tahu berat bagimu untuk melupakan aku
*
ku minta kepadamu jangan keluar malam ini
karena ku tak akan menemuimu
ku minta kepadamu jangan keluar malam ini
reff:
sesungguhnya kasih sayangku tiada batas
namun secepatnya engkau harus ku lepas
selagi engkau berdiri dan kau bernafas
lekaslah pergi agar engkau pun terbebas
sesungguhnya engkaulah makhluk yang ku sayang
tetapi cinta kita ini cinta terlarang
ku harapkan agar engkau cepat menghilang
dan jangan lagi kau datang
cinta relakanlah akhiri cerita tentang kita
ku tahu berat bagimu untuk melupakan aku
Back to *
Back to reff
sesungguhnya engkaulah makhluk yang ku sayang
tetapi cinta kita ini cinta terlarang
ku harapkan agar engkau cepat menghilang
dan jangan lagi kau datang